Avocatul Ion Cazacu, apărătorul miliardarilor israelieni Benny Steinmetz și Tal Silberstein, explică refuzul extrădărilor în cazul Ferma Băneasa

Avocatul Ion Cazacu, apărătorul miliardarilor israelieni Benny Steinmetz și Tal Silberstein, explică refuzul extrădărilor în cazul Ferma Băneasa
Publicat: 27/08/2024, 20:22
Actualizat: 27/08/2024, 20:23

Avocatul Ion Cazacu, apărătorul miliardarilor israelieni Benny Steinmetz și Tal Silberstein, demască de ce curțile de apel din Grecia și Cipru au refuzat extăadarea condamnaților din dosarul Ferma Băneasa pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil. Cum fucționa justiția paralelă.

Maestrul Ion Cazacu, la cei 70 de ani ai săi, are un palmares de invidiat în profesii juridice, fiind vreme de 17 ani procuror până în anul 1992, când a devenit avocat. Deci, 32 de ani de avocatură. Maestrul Cazacu – Dan, cum îi spun prietenii – a apărat nume sonore din politica româneasca (precum fostul premier Adrian Nastase, fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu și fostul primar de Iași Gheorghe Nichita), iar recent pe miliardarii israelieni Benny Steinmetz și Tal Silberstein.

Care au fost motivele, în opinia maestrului, pentru care cinci state europene au refuzat extrădări ale unor nume importante pe motivul încălcării dreptului la un proces echitabil, scandalul legat de prescripție și refuzul CCR, de mai bine de doi ani, de a pune pe rol peste 20 de excepții similare de neconstituționalitate ridicate în dosare în care nu s-a aplicat prescripția, imixtiunea SRI în justiție, precum și lipsa jurământului unor judecători care au dat condamnări de răsunet, deloc convingătoare, precum foștii magistrați supremi Ionuț Matei și Florentina Dragomir.

Nu în ultimul rând, Ion Cazacu a dat citire unor fragmente din motivările ale unor curți de apel din Grecia și Cipru, care pur și simplu au acuzat justiția din România de abuz și au refuzat extradarea cetățenilor condamnați în țară noastră.

Cum funcționa justiția paralelă

Sistemul judiciar din România s-a schimbat începând din anul 1990. A existat o evoluție pozitivă prin noile reglementări, noile coduri. explică Cazacu. S-au pus la punct o serie întreagă de organisme care au asigurat mult mai bine independența justiției, relația ei cu societatea etc. Numai că, după această perioada, a apărut o perioada în care sistemul judiciar din România și justiția au luat-o într-o direcție greșită, impusă din exterior. Mă refer la perioada protocoalelor cu SRI, dar și la perioada care a început prin 1996-1997 și a continuat 10-12 ani. Toate aceste situații – în care serviciile specializate și alte organisme s-au implicat mai mult decât trebuia în activitatea procurorilor și a instanțelor – nu au făcut decât să creeze mari probleme în sistemul judiciar și să creeze o imagine deformată, pe care cetățeanul era obligat să o vadă prin imaginile de la televizor, dar după ani și ani omul simplu și-a dat seama că acele lucruri erau niște lucruri fabricate. concluzionează maestrul.

Ceea ce era mai grav era că există o înțelegere ocultă și dezastruoasă pentru actul de justiție. Existau anumite zile în care procurorii făceau propuneri de arestare, că să ajungă la anumiți judecători. Era evidență și tendința de a face propuneri de arestare cu televiziunea, cu cătușele, cu presă extrem de prezența și foarte atentă la tot ce se întâmplă. Lucrul asta a fost extrem de grav și a deformat actul de justiție. În loc să întărească sistemul judiciar, i-a afectat imaginea”.

Citiți mai mult AICI argumentația cutremurătoare a maestrului Cazacu

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul...
Mario Fresh a comis trădarea supremă? Noua iubită e chiar prietena Alexiei Eram?! Cum arată...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Ciupercile, darurile otrăvite ale pădurii. Cum deosebim ciupercile comestibile de cele otrăvitoare. Perechea toxică a...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
România trece, în curând, la ora de iarnă 2024. Data la care se dau ceasurile...
Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România noul telefon OPPO A60. Ce trebuie să faci...
Ce efect are o singură doză de Cola dietetică asupra organismului, în doar o oră...
Daniel, handbalist de succes, s-a întors în ţară după 8 ani şi a pornit o...
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
O femeie din Călărași a căzut cu tot cu balcon de la etajul 3, în...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
💣Chinezii aduc un nou SUV în România. Bate Dacia Duster la dotări și arată BOMBĂ...
Nicotina nu se găseşte doar în ţigări, ci şi în aceste 6 alimente
Oamenii de știință sunt ȘOCAȚI! Plantele și pădurile nu au absorbit carbon aproape deloc anul...
Interzis în UE din 15 februarie 2025. S-a dat ordin României. Nimeni nu mai vinde
Semnele care îți arată cine ai fost într-o viață anterioară
Radu Mazăre, tată pentru a doua oară. Soția sa a adus pe lume un băiat....
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Cum s-a simțit Raluca Bădulescu pe vremea când era ceva mai plinuță? De ce se...
Anunțul care zguduie televiziunea din România! Delia Budeanu a murit: "Un om minunat, o doamnă...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
O povestire necunoscută a lui Bram Stoker, descoperită în arhivele Bibliotecii Naționale a Irlandei